خانه >> جهانگردی >> سالن آمفی تئاتر رومی امان
سالن آمفی تئاتر رومی امان

سالن آمفی تئاتر رومی امان

کشور اردن توریست های ماجراجوی زیادی را به خود دیده است. شما اگر بخواهید می توانید بیابان های سوت و کور آن را مشاهده کنید و یا مکان های تاریخی شگفت انگیزش را و یا به بازدید از مکان هایی که وقایع کتاب مقدس در آن رخ داده است بپردازید، خانه های ویران شده شهر پترا، جایی که عیسی غسل تعمید یافت، همه و همه در اردن انسان های زیادی را به خود جذب می کنند. یکی از مکان های دیدنی اردن تئاتر رومی امان است. اگر علاقه مند به هنر و تاریخ هستید، بازدید از این مکان تاریخی را از دست ندهید.

با ایران هتل آنلاین سامانه رزرو هتل های ایران همراه شوید تا گشتی در این آمفی تئاتر تاریخی بزنیم.
 تئاتر «اَمان» (The Roman Theater of Amman)
تاریخچه آمفی تئاتر امان
سالن آمفی تئاتر امان در شهر باستانی رم، فیلادلفیا، امان امروز قرار گرفته است. آمفی تئاتر در قلب شهر فیلادلفیا و در بخش مرکزی آن قرار گرفته بود. آمفی تئاتر رومی در امان بین سالهای 138 تا 161 میلادی در دوران سلطنت امپراطور رم، آنتونیوس پیوس، ساخته شد. اعتقاد بر آن است که آنتونیوس پیوس یکی از بهترین امپراطورها در تاریخ روم بوده است. همسرش فاستینا به خاطر کمکهایی که به فقرا می کرد در خاطرات مردم باقی مانده است. همچنین آنتونیوس یکی از امپراطوران صلح جو در تاریخ رم بود که هرگز مستقیماً در هیچ جنگی درگیر نشد.
آنتونیوس به فلسفه، علم و هنرهای زیبا بسیار علاقه مند بود و در نتیجه مجتمع های متعددی مانند آمفی تئاتر رومی امان را ساخت.
 تئاتر «اَمان» (The Roman Theater of Amman)
تئاتر رومی امان و کاربرد آن در امروز
آمفی تئاتر از سه بخش افقی (diazomata) تشکیل شده است. حاکمان در نزدیکترین مکان به صحنه، نیروهای ارتش در بخش های میانی این سالن و افراد عادی در جایگاه های بالا می نشستند. ورودی های جانبی آمفی تئاتر (paradoi) یکی به صحنه و دیگری به ارکستر می رسیدند. آمفی تئاتر رومی امان در جهت شمال شرقی ساخته شده تا گرمای خورشید را از تماشاگرانش دور کند. در طول روز که بخش جنوبی از تابش خورشید گرم و سوزان است، تمامی تماشاگران بدون اذیت شدن از تابش خورشید در سایه ای سرد به تماشای صحنه می نشینند. آمفی تئاتر گنجایش 6000 تماشاگر را بر روی پله های شیب دار خود دارد و تا امروز نیز به منظور میزبانی وقایع خاص فرهنگی مورد استفاده قرار می گیرد. مقامات اردن از این آمفی تئاتر نیز همانند سایر اماکن تاریخی اردن به شکل بینظیری محافظت کرده اند.
 تئاتر «اَمان» (The Roman Theater of Amman)
شیب پله ها امکان دید مناسب را برای تماشاگران فراهم می کنند. به دلیل مهندسی عالی رومیان در هر جایگاهی که نشسته باشید، به وضوح صحنه را مشاهده می کنید.
سیستم صوتی این سالن باورنکردنی است، حتی صدای آرام صحبت کردن شما نیز اکو می شود ولی پله ها این سیستم را ندارند.
دو موزه فولکلور و موزه آیین و سنت های محبوب عمان نیز در این سالن آمفی تئاتر قرار دارند. هر دو موزه در مجموعه ای از اتاق هایی که در پشت در های ورودی قرار دارند، واقع شده اند. یک موزه درست در مقابل موزه دیگر است. پس از بازدید از این شاهکار، سر زدن به این دو موزه را از دست ندهید. در موزه سنت های اردن لباس های سنتی، جواهرات و آداب رو رسوم زندگی رومزه مردم عادی را مشاهده می کنید و در موزه فولکلور مانکن هایی که مشغول ساخت صنایع دستی هستند دیده می شوند و همچنین بازسازی یک اتاق نشیمن قدیمی قرار دارد.
 تئاتر «اَمان» (The Roman Theater of Amman)
آمفی تئاترها در گذشته اغلب اهمیت مذهبی داشتند. معبد کوچکی در بالای صندلی های ردیف بالا وجود داشت که در آن مجسمه ای از الهه آتنا گذاشته شده بود. در حال حاضر این مجسمه در موزه ملی باستان شناسی قرار گرفته است. این مجسمه در زندگی دینی مردم شهر نقش برجسته ای داشت.

سفر ماجراجویانه به پاکستان
ادامه مطلب

خدایان
از همان سال های ابتدایی که سالن آمفی تئاتر به راه افتاد، مقامات رومی و سایر افراد خاص و مهم در جایگاهی می نشستند که به کرسی های هنرمندان و بخش اجرای نمایش نزدیک تر بود. این جایگاه ها از آن زمان تاکنون “جایگاه خدایان” نامیده می شوند.
از این مکان ها تماشاگران می توانستند دید واضح تری نسبت به هنرمندان و ارکستر داشته باشند.

بازسازی آمفی تئاتر
بازسازی کامل این آمفی تئاتر در سال 1957 آغاز شد. البته منتقدان ادعا داشتند که مواد غیرمرغوب در بازسازی آن استفاده شده است. با این وجود نتیجه نهایی این بازسازی بسیار چشمگیر است. به ویژه اینکه در سال های اخیر این سالن به مکانی سرگرم کننده تبدیل شده است و گردشگران زیادی را به سوی خود جذب می کند. در ماه های جولای و آگوست جشنواره کتاب امان در آنجا برگزار می شود و کنسرت های موسیقی و جشنواره های زیادی در آنجا اجرا می شوند.

عکاسی از آمفی تئاتر رومی
اگر عکاس حرفه ای هستید،باید آمفی تئاتر رومی عمان را در صبح زود و اواخر بعداز ظهر بازدید کنید. صبح زود نور خورشید ملایم تر از طول روز می تابد و در بعد از ظهر هنگامی که آفتاب غروب می کند زمان بسیار مناسبی برای ثبت زیباترین عکس هاست به ویژه اگر از سطوح بالاتر از سطح زمین عکاسی کنید.
شبها نیز کل فضای آمفی تئاتر با نورافکن هایی بزرگ روشن می شود، بنابراین اگر با عکاسی در شب آشنا باشید عکس های قابل ملاحظه و منحصر به فردی در شب ثبت می کنید.
برای تجربه نهایت عکاسی در این مکان باید چندمرتبه و در رویدادهای مختلف از این آمفی تئاتر بازدید کنید. با این وجود هنوز عکس های قشنگ و زیادی از این مکان هزار ساله به ثبت نرسیده است.
شهر امان
شهر امان
امان یا عمان، پایتخت اردن و پرجمعیت ترین شهر آن به شمار می رود. این شهر دوران تاریخی زیادی به خود دیده و سالها در تصرف ایرانیان، اعراب و ترک های عثمانی قرار داشته است. قدمت امان به 7000 سال می رسد. این شهر بر روی هفت تپه ایجاد شده است.
به جز تئاتر رومی مکان های گردشگری زیادی نیز در امان وجود دارند که تپه هرکول، بازارهای سنتی که در این شهر وجود دارند، مسجد ابودرویش، محله تاریخی جبل امان در نزدیکی مرکز شهر، محله عبدون، ارگ امان که بر روی مرتفع ترین تپه از تپه های اصلی امان قرار گرفته است، شهر باستانی جرش که یکی از محبوب ترین جاذبه های اردن البته بعد از پترا است، نمونه هایی از این مکان ها هستند.
 تئاتر «اَمان» (The Roman Theater of Amman)
امان به دلیل داشتن قیمت های مناسب مورد پسند گردشگران زیادی است. زبان رسمی آن عربی است و ساعت رسمی آن یک ساعت و نیم از تهران عقب تر است. واحد پول امان دینار اردنی است. تابستان فصل مناسبی برای سفر به آنجاست. قیمت هتل ها به دلیل کاهش تعداد گردشگران مناسب تر است. ولی بیشترین تقاضا برای سفر به امان فصل بهار است معمولاً از ماه مارچ تا می، ماه های پرطرفدار این شهر است.

زیباترین مساجد ترکیه
ادامه مطلب

امتیاز دهید (چپ بیشترین)

این مطلب چقدر برای شما مفید بود؟

برچسب ها :

اشتراک گذاری

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[search_hotel]
  • محبوب ترین ها
  • آخرین مقالات
  • منتخب سردبیر