خانه >> راهنمای سفر >> شرایط اخذ ویزا آلمان
شرایط اخذ ویزا آلمان

شرایط اخذ ویزا آلمان

آلمان به عنوان یکی از کشورهای اروپایی، عضو پیمان شینگن است پس برای رفتن به آن نیازمند تهیه ویزای شینگن هستیم. آلمان کشور محبوبی است که معمولا در تمام طول سال پذیرای گردشگران و مسافران بسیاری است، مسافرانی که باید قبل از سفر، با ارائه مدارک لازم و طی مراحل خاصی از سفارت آلمان در کشوری که مقیم آن هستند ویزا تهیه کنند. در حالت عادی حداکثر مدت اعتبار ویزای شینگن آلمان 90 روز است و افراد بعد از این مدت اجازه ماندن در خاک آلمان را ندارند. این در حالی است که در برخی موارد خاص ویزای بلندمدت با مدت اعتبار حداکثر یک سال صادر می‌ شود. در این موارد با توجه به هدف ماندن در آلمان، باید پس از ورود به آن، درخواست مجوز اقامت در آلمان داده شود.

به هر دلیلی که قصد رفتن به کشور آلمان را دارید باید عازم تهران شوید تا از طریق سفارت المان در تهران برای دریافت ویزا اقدام کنید. بعد از سفر به تهران می توانید چند روزی را در آن بمانید و از جاذبه های زیبایش لذت ببرید. برای اقامت در هتل های تهران تنها کافی است وارد سایت ایران هتل آنلاین شده و بعد از یک بررسی کلی هتل مورد تایید خود را انتخاب و رزرو بفرمایید تا بابت محل اقامت در تهران آسوده خاطر باشید.
ویزا آلمان
معرفی کلی
ویزایی که با نام ویزای شینگن آلمان داده می شود انواع مختلفی دارد. از جمله ی آن می توان به ویزای دیدار از اقوام، نمایشگاهی، گردشگری، تجاری، کاری، کنگره و سمینار، ورزشی، ترانزیت، درمانی و همراه بیمار اشاره کرد. در تمام این موارد بایستی مراحل صدور ویزا را انجام دهید. این مراحل شامل تکمیل فرم درخواست، تعیین وقت سفارت، تحویل مدارک، مصاحبه حضوری و ثبت اطلاعاتی مانند اثر انگشت و بازگرداندن پاسپورت می باشد. برای تعیین وقت سفارت نیز به دو روش می توانید اقدام کنید. روش اول مراجعه به سیستم آنلاین وقت ‌دهی سفارت آلمان و روش دوم مراجعه ی حضوری به سفارت و دریافت وقت از آن است. توجه داشته باشید باید حداکثر سه ماه قبل از زمان سفر این تعیین وقت را انجام دهید. لازم به ذکر است برای دریافت ویزای شینگن از شما مصاحبه و انگشت نگاری به عمل می اید. مدارک لازم نیز مدارک شناسایی، مدارک مالی و مدارک شغلی می باشد. صدور ویزا نیز معمولا سه هفته طول می کشد. پس باید حدود یک ماه قبل از زمان سفر تمام مراحل دریافت ویزا را انجام داده باشید تا در اجرای برنامه ی سفر خود دچار مشکل نشوید.
ویزا آلمان
ویزای شینگن
حداکثر مدت اعتبار ویزای شینگن 90 روز است. چنانچه بخواهید بیش از این سه ماه در کشوری که عضو شینگن است بمانید باید درخواست اقامت بدهید. از طرفی بعد از این ۹۰ روز باید حتما ۳ ماه از شینگن خارج شوید و مجددا ویزای شینگن دریافت کنید. البته در صورت داشتن دلایل ویژه مدت اعتبار ویزای شینگن شما می تواند حداکثر تا یک سال هم باشد. نکته ی مهمی که در مورد ویزای شینگن باید بدانید اینکه با داشتن این ویزا الزاما نمی توانید به هر کشوری از اعضای شینگن که بخواهید سفر کنید.
ویزا آلمان
سفارت آلمان در ایران
آدرس دقیق سفارت آلمان در کشور ایران شهر تهران، خیابان فردوسی، پلاک ۳۲۴ است. تلفن بخش روادید یا همان ویزا ۳۹۹۹۱۴۹۹-۰۲۱می باشد؛ شما در روزهای یکشنبه تا پنجشنبه از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ ظهر می توانید با این شماره تماس بگیرید و پرسش های خود در مورد ویزا را مطرح کنید. لازم به ذکر است پرسش ‌هایی که تکراری باشد و همراه با پاسخش در وب ‌سایت سفارت جست و جو شود، پاسخ داده نمی ‌شود. حال چنانچه در مورد مدارک لازم برای درخواست ویزا سوالی داشته باشید می توانید با تلفن گویای ۳۹۹۹۱۲۱۳-۰۲۱ تماس حاصل بفرمایید. کد پستی و صندوق پستی سفارت المان در ایران ۱۷۹-۱۱۳۶۵، آدرس وب سایت آن www.teheran.diplo.de و پست الکترونیکی (ایمیل) آن info@teheran.diplo.de می باشد. توجه داشته باشید که ایمیل شما باید به زبان‌ آلمانی یا انگلیسی باشد و به ایمیل‌ هایی که به زبان فارسی نوشته شده باشند پاسخ داده نمی شود.
ویزا آلمان
مدارک لازم برای اخذ ویزای گردشگری
ویزای گردشگری نوع خاصی از ویزا است که ایرانیان برای رفتن به کشوری مانند آلمان بیش از هر ویزای دیگری از آن استفاده می کنند. لازم است بدانید هزینه ی این نوع ویزا برای اقامت یک ماهه ی یک نفر چیزی حدود 60 یورو می باشد. طبق آنچه در وب‌ سایت سفارت آلمان آمده در زمان درخواست ویزا بایستی اصل و کپی مدارک زیر به سفارت ارائه شود (لازم به ذکر است کپی کلیه مدارک باید در سایز A4 تهیه شود):
1. فرم درخواست ویزا
2. شناسنامه
3. پاسپورت (گذرنامه)
a. گذرنامه بایستی حداقل ۶ ماه اعتبار داشته باشد (تاریخ شروع این 6 ماه از تاریخ اتمام اعتبار ویزای درخواستی در نظر گرفته می شود).
b. گذرنامه باید دارای حداقل دو صفحه ی خالی باشد.
c. اگر فرد متقاضی طی پنج سال گذشته ویزای دیگری دریافت کرده باشد بایستی کپی تمام آنها را نیز ارائه دهد.
4. سه قطعه عکس رنگی در ابعاد 5/3 در 5/4 سانتی‌ متر با پس زمینه ی سفید
a. اگر نام همراهان متقاضی در پاسپورت وی درج شده باشد، بایستی دو قطعه عکس رنگی هر یک از آن ها نیز ارائه شود.
b. توجه داشته باشید که عکس‌ ها باید جدید باشد و با ظاهر فعلی صاحب عکس مطابقت کند چون طبق مقررات شینگن، عکس متقاضی بر روی ویزای او چاپ می شود و هر کجا که لازم باشد عکس با چهره ی فرد تطبیق داده می شود.
5. دعوت ‌نامه
a. دعوت ‌نامه از طریق یکی از آشناهای فرد متقاضی که مقیم آلمان است برای او ارسال می شود.
b. در صورت نداشتن دعوت ‌نامه، متقاضی بایستی مدرکی دال بر اینکه در تمام مدت اقامت در آلمان هتل رزرو کرده‌ ارائه دهد.
c. اگر متقاضی در آلمان صاحب ملکی مسکونی باشد می تواند سند مالکیت، قبض مالیات ملکی یا قبض عوارض سکونت خود را ارائه دهد.
6. اجازه ی کتبی و رسمی والدین یا قیم قانونی برای کودکانی که به تنهایی یا همراه با شخص ثالثی سفر می ‌کنند.
7. اسناد رسمی شغلی و منابع مالی.
a. هدف از سفر و مدت آن باید با امکانات مالی فرد متقاضی مطابقت داشته باشد. این مطابقت با توجه به حداقل حقوق روزانه ی فرد و تعداد روزهای اقامت او در آلمان محاسبه می ‌شود.
b. برای صاحبان صنف های مختلف، تاجران و صاحبان صنایع: سند قانونی ثبت مؤسسه، صورت ‌حساب بانكی همراه با شرحی از عملیات بانكی ماه آخر قبل از سفر یا دفترچه حساب پس ‌انداز با تاریخ افتتاح حساب.
c. برای حقوق بگیران دولتی یا خصوصی: گواهی اشتغال به كار همراه با تاریخ دقیق شروع به كار و مدت مرخصی‌، فیش حقوق ماه قبل از سفر و صورت ‌حساب بانكی همراه با شرحی از عملیات بانكی ماه آخر قبل از سفر یا دفترچه حساب پس ‌انداز با تاریخ افتتاح حساب.
d. برای کارکنان مستقل و مشاغل آزاد: کارت صنفی، ‌صورت‌ حساب بانكی همراه با شرحی از عملیات ماه آخر قبل از سفر یا دفترچه حساب پس ‌انداز با تاریخ افتتاح حساب.
e. برای اشخاص تحت تكفل مانند زنان خانه‌ دار یا فرزندان: گواهی کار، صورت حساب بانكی همراه با شرحی از عملیات بانكی ماه آخر قبل از سفر یا دفترچه حساب پس ‌انداز متكفل با تاریخ افتتاح حساب.
f. توجه داشته باشید در تمام موارد فوق پرینت حساب بانکی متقاضی بایستی بر روی سربرگ انگلیسی و مهر شده توسط سفارت آلمان ارائه شود.
8. گواهی اشتغال به تحصیل برای دانش‌ آموزان دبستانی، دبیرستانی و دانشجویان.
9. بیمه ی مسافرت فردی یا جمعی
a. این بیمه مواردی از جمله هزینه‌ های احتمالی بازگشت به مبدا تحت مراقبت‌ های پزشکی، هزینه‌ های احتمالی نیاز به درمان و یا هزینه ‌های بیمارستانی اضطراری فرد متقاضی را شامل می شود.
b. تاریخ بیمه ی مسافرت باید با تاریخ سفر مطابقت داشته باشد.
c. بیمه مسافرت باید تا پایان اقامت فرد متقاضی در کشور آلمان معتبر باشد.
d. شرکت بیمه‌ گذار باید در کشور آلمان نماینده ‌ای معتبر داشته باشد.
e. حداقل پوشش بیمه برای هر شخص مبلغی معادل ۳۰ هزار یورو است.
10. بلیط هواپیما یا رزرو قطعی رفت و برگشت به مقصد آلمان
11. در صورت اقامت در هتل فاکتور پرداخت هزینه های هتل در تمام طول مدت اقامت
ویزا آلمان
مواردی که در آن درخواست ویزا رد می شود
طبق آئین نامه ویزا، در صورتی که مدارک ارائه شده به منظور درخواست ویزا کامل نباشد درخواست ویزا مورد قبول قرار نمی گیرد و رد می شود. از جمله مواردی که مدارک دارای نقص هستند می توان به گزینه های زیر اشاره کرد:
1. چنانچه درخواست بیش از سه ماه قبل از سفر مطرح شود پذیرفته نمی شود اما در این زمان می توان وقت خود از سفارت را در سایت ثبت کرد.
2. چنانچه فرم درخواست ویزا ناقص باشد و یا اینکه توسط فرد متقاضی امضاء نشده باشد.
3. گذرنامه ی فرد متقاضی دارای حداقل شش ماه اعتبار پس از بازگشت از سفر و حداقل دو صفحه ی خالی نباشد و یا اینکه بیش از ۱۰ سال از زمان صدور آن گذشته باشد.
4. عکس ارائه شده توسط فرد متقاضی مربوط به بیش از یک سال پیش باشد.

زیبا ترین روستاهای آلمان
ادامه مطلب

نحوه تعیین وقت مصاحبه
همان طور که اشاره شد برای دریافت ویزا به انجام یک مصاحبه ی حضوری نیز احتیاج است. سفارت آلمان به منظور آسان تر کردن مراحل دریافت ویزا برای متقاضیان، با شرکتی به نام شرکت خدمات ویزا قرارداد بسته است. لذا متقاضی می تواند برای ارائه ی درخواست ویزای خود، در زمان تعیین شده ای حضورا به شرکت خدمات ویزا مراجعه کند و مدارک درخواست خود را به آنها ارائه دهد و هزینه ی بررسی درخواست ویزا توسط سفارت آلمان در تهران و نیز هزینه ی خدمات ارائه شده توسط شرکت خدمات ویزا را یکجا پرداخت کرده و همزمان در مصاحبه ی حضوری که از او به عمل می اید شرکت نماید. در این مصاحبه سؤالاتی مرتبط با سفر وی و هدف او از سفر پرسیده می شود. در این شرکت از متقاضی اثر انگشت نیز گرفته می ‌شود.
شرکت خدمات ویزا پس از دریافت مدارک و هزینه ها و اثر انگشت، درخواست‌ متقاضی را به سفارت المان می فرستد. سفارت المان درخواست را بررسی و تصمیم‌ نهایی را در مورد آن اخذ می کند. این بررسی مدارک و تصمیم‌ گیری در مورد صدور یا عدم صدور ویزا حدود سه هفته طول می کشد. سفارت بعد از اینکه در مورد درخواست ویزای متقاضی تصمیم قاطعی بگیرد نتیجه را به شرکت خدمات ویزا اطلاع می دهد لذا متقاضی می ‌تواند برای باز پس گرفتن گذرنامه ی خود و دریافت ویزایش به شرکت مذکور مراجعه نماید.

نکات قابل توجه
1. معمولا مدت زمانی که طول می کشد تا با فرد متقاضی مصاحبه شود و مراتب کار به سفارت واگذار گردد طولانی است اما در شرایط خاص انسانی مانند موارد اضطراری از جمله پزشکی بعد از درخواست ویزا ظرف مدت پنج روز مصاحبه انجام می شود.
2. زمانی که برای انجام مصاحبه‌ ی حضوری با فرد متقاضی تعیین می شود به هیچ وجه قابل لغو یا تمدید مجدد نمی باشد. لذا متقاضی باید زمانی برای درخواست ویزا وقت بگیرد که اطمینان داشته باشد می ‌تواند در شرکت خدمات ویزا حاضر شود و به سوالات آنها پاسخ دهد.
3. در صورتی که فرد متقاضی حداکثر ۵۹ ماه قبل از وقت تعیین شده برای او، درخواست ویزای شینگن داده باشد و در این زمان از وی اثر انگشت دریافت شده باشد، دیگر نیاز به حضور مجدد وی برای ارائه ی درخواست ویزا در شرکت خدمات ویزا یا سفارت نیست. البته شخص متقاضی باید با نام و مشخصات خود از سفارت وقت بگیرد اما در زمان تعیین شده شخص دیگری می تواند به وکالت از طرف وی درخواست ویزا را ارائه دهد. لازم به ذکر است که شخص وکیل بایستی در روز ارائه ی درخواست، تمام مدارک مورد نیاز مانند گذرنامه و وکالتنامه با امضای متقاضی را به همراه داشته باشد.

4. طبق ماده ی ۱۷ (۵) آئین ‌نامه ویزا، در صورتی که فرد متقاضی نخواهد از خدمات شرکت خدمات ویزا استفاده کند، می تواند درخواست ویزای خود را به طور مستقیم به سفارت آلمان ارائه دهد. در این صورت، باید از طریق سیستم تعیین وقت اینترنتی آنلاین از سفارت آلمان وقت بگیرد.
بررسی اعتبار به روز این مقاله بر عهده خواننده می باشد.

امتیاز دهید (چپ بیشترین)

این مطلب چقدر برای شما مفید بود؟

برچسب ها :

اشتراک گذاری

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[search_hotel]
  • محبوب ترین ها
  • آخرین مقالات
  • منتخب سردبیر