خانه >> حمل و نقل >> رعایت رفتار مناسب در هواپیما
رعایت رفتار مناسب در هواپیما

رعایت رفتار مناسب در هواپیما

هنگام سفر های هوایی در مدت زمان محدود در کنار افرادی که هیچ شناختی از آنها ندارید، می بایستی بنشینید و با رعایت نکات کوچک می توانید این سفر را به خوبی و در آرامش ادامه دهید. برای اینکه هم خود و هم دیگران سفر هوایی بدون دغدغه و خوبی را تجربه کنند و از نگاه های بد در امان باشید بهتر است که آداب سوار شدن بر هواپیما را رعایت کنید. در ادامه گزینه هایی را برای رفتار صحیح و برخورد مناسب معرفی می کنیم با رعایت این نکات آرامش را به خود و دیگران هدیه دهید و رزرو هتل در سایت ایران هتل آنلاین را فراموش نکنید.

قسمت اول: نگهداری از لوازم
1 – هنگامی که در راهرو حرکت می کنید و به دنبال صندلی خود می گردید، چمدان خود را در مقابل و نزدیک به سطح زمین حرکت دهید. اگر چمدان را بالاتر بگیرید احتمال دارد با بازو ها، شانه ها و سر مسافران برخورد کند و موجب آزار دیگران شوید. اگر چمدان چرخ داری به همراه دارید می توانید پشت سر خود آنرا بکشید.
2 – از فضای بالای صندلی خود استفاده کنید، و در فضای کابین دیگران چیزی قرار ندهید. کیف های خود را در فضای بالای سر قرار ندهید مگر اینکه در آن ردیف بنشینید. برای اینکه بتوانید سریع تر از هواپیما خارج شوید، کیف خود را در لبه ها و قسمت بیرونی صندوقه قرار ندهید در این صورت مسافران دیگر نیز مجبور می شوند تا خالی شدن هواپیما صبر کنند و سپس کیف های شان را بردارند. استفاده از فضای دیگر مسافران برای نگهداری از لوازم شخصی، بی ادبی بوده و هنگام پیاده شدن آنها را برای پیدا کردن کیف ها و چمدان ها به تاخیر خواهد انداخت.
3 – راهرو را مسدود نکنید. درون هواپیما فضای محدودی وجود دارد. راهرو را اشغال نکنید و همیشه کیف و لوازم خود را سریع در فضای بالای سر خود قرار دهید و مواظب باشید تا برای دیگر مسافران که می خواهند از راهرو عبور کنند و یا در صندلی خود بنشینند، مزاحمت ایجاد نکنید. لوازمی که به طور پی در پی مورد استفاده قرار می گیرد را در جیب صندلی قرار دهید یا در قسمت جلوی خود در زیر صندلی نگه دارید.

4 – هنگام برداشتن چمدان از محفظه بالای سر بسیار دقت کنید. ممکن است چمدان به گونه ای قرار گرفته باشد که بر سر شما یا دیگر مسافر ها بیافتد. در صورتی که چمدان ها و بار زیاد و سنگینی در محفظه بالای سر دارید، بهتر است که اجازه دهید مسافر های دیگر از هواپیما خارج شوند تا راه را مسدود نکنید، ممکن است مسافری پرواز دیگری داشته باشد و بخواهد خود را به آن برساند، اگر عجله دارید از فردی بخواهید کمک کند و چمدان های تان را پایین بیاورید در حالی که مسافر های دیگر منتظر باز شدن راهرو و پیاده شدن از هواپیما می باشند. با این روش ترافیک روانی ایجاد می شود و همه مسافران می توانند به راحتی هواپیما را ترک کنند.

قسمت دوم: با احترام بنشینید
1 – صندلی خود را تا زمانی که اجازه نداده اند خم نکنید. به محض نشستن صندلی خود را به سمت عقب خم نکنید. هنگامی که خواستید صندلی را خم کنید بهتر است که بسیار آهسته این کار را انجام دهید. ممکن است مسافر عقبی خم شده باشد و بخواهد از کیفی که در زیر پایش قرار دارد، چیزی بردارد و با خم کردن صندلی آسیب خواهد دید و یا در سینی صندلی عقبی مسافری نوشیدنی وجود دارد که با خم کردن صندلی نوشیدنی بر روی مسافر های عقبی خواهد ریخت. فراموش نکنید که در زمان میل کردن غذا و نوشیدنی، صندلی را به حالت بالا قرار دهید و تا خوردن غذا و نوشیدنی و تمیز کردن سینی ها، صبر کنید و دیگران را با خم کردن صندلی اذیت نکرده و در فضای محدود تری قرار ندهید.
2 – صندلی عقب را چک کنید تا ببینید مسافر عقبی قد بلند است یا کودکی در آغوش دارند! در این صورت صندلی خود را خم نکنید مخصوصا اگر پرواز طولانی ندارید، تا رسیدن به مقصد ساعاتی صبر کنید و دیگران را نرنجانید. با خم کردن صندلی خود فضا را از مسافر عقبی می گیرید، با این روش راحت خواهید نشست و لم می دهید اما دیگران را در موقعیت بدی قرار می دهید. حتی بهتر است هنگام خم کردن صندلی از مسافر عقبی بپرسید که مشکلی با این کار ندارند. اگر از آن دسته افرادی می باشید که بدون خم کردن صندلی راحتی نخواهید داشت، تلاش کنید هنگام خرید بلیط، صندلی های نزدیک راهرو، صندلی کنار دیواره و یا در ردیف خروجی صندلی تهیه نمایید تا هنگام خمیده بودن صندل، مسافر عقبی فضای بیشتری داشته باشد.
3 – اگر قد بلندی دارید یا هیکل درشت داشته، یا فرزندی در آغوش دارید می دانید که با خم شدن صندلی جلو دچار مشکل خواهید شد و فضای کافی برای راحت نشستن نخواهید داشت، پس هنگام تهیه بلیط صندلی های ردیف خروجی یا کنار دیواره را رزرو کنید (اگر کودکی به همراه دارید صندلی در ردیف خروجی رزرو نکنید). با انتخاب صندل مناسب نه تنها فضای زیاد و کافی خواهید داشت بلکه مسافر جلو نیز فضای زیادی داشته و شاید دیگر نیازی به خم کردن صندلی، بدون در نظر گرفتن شرایط مسافر عقبی را نیز نداشته باشد. اگر در وسط نشسته اید مانند خودتان مسافر جلویی نیز فضای اندکی دارد و چه بخواهید یا نخواهید می تواند صندلی خود را به عقب خم کند.
4 – اگر با یک یا چند کودک سفر می کنید، با دقت مراقب آنها باشید و چشم از آنها بر ندارید. بچه ها دوست دارند تکان بخورند، لگد بزنند یا محکم به صندلی جلویی ضربه وارد کنند و نمی دانند با این رفتار مسافر های دیگر را خواهند آزرد. کنترل چند کودک هنگام پرواز کار دشواری می باشد اما سخت تر کنترل و آرام کردن مسافری که از دست کودکان عصبانی شود، پس بهتر است قبل از وقوع نارضایتی شرایط را کنترل کنید و از پیش آمدن چنین وضعی پیشگیری نمایید.
اگر کودک یا همه کودکان تان با پرواز مشکل دارند، بهتر است تمام تلاش خود را بکار برید تا هنگام پرواز آنها را آرام نگه دارید و در نتیجه برای دیگر مسافر ها مزاحمت ایجاد نکنید. کلی کتاب، بازی، خوراکی و هر چه که ممکن است آنها را در طول پرواز آرام کند، به همراه خود بیاورید.
کودک خود را به سمت سالن استراحت هواپیما ببرید تا کمی به پاهایش استراحت دهید.
پوشاک نوزاد را در توالت هواپیما عوض کنید، در اکثر سرویس های بهداشتی مکانی برای عوض کردن و قرار دادن پوشاک بچه وجود دارد، این موارد را رعایت کنید.
هنگامی که نوزاد در حال شیر خوردن است و قسمتی از سینه مادر دیده می شود، بهتر است که برای امنیت و آرامش خود از یک آویزه استفاده کنید.
5 – اگر مسافری آداب را رعایت نکرد و برای مثال به صندلی تان را کوبید یا صندلی را کشید، مودبانه تذکر دهید و اگر اهمیتی به درخواست تان نداد، دیگر به طور مستقیم درگیر نشوید. در چنین شرایطی از یک مهماندار هواپیما بخواهید اوضاع را کنترل نماید و اگر آنها نتوانستند کنترل اوضاع را به دست بگیرند که به ندرت پیش می آید، از مسئول مهماندار هواپیما مودبانه درخواست کنید که اوضاع را مرتب نماید.
6 – پشتی صندلی جلو را نگیرید. اگر مسافر جلویی از محفظه تان استفاده کرده است با گرفتن پشتی و راحتی عوض در نیاورید و این موضوع را به مهماندار گزارش دهید تا رسیدگی کند. خم کردن زانو و جلوگیری از راحتی دیگران کار خوبی نخواهد بود. هنگامی که در راهرو راه می روید مانند مهماندار هواپیما از محفظه ها محکم بگیرید و دست در پشتی صندلی مسافر ها قرار ندهید.

هرگز با این 30 شرکت هواپیمایی شبانه پرواز نکنید
ادامه مطلب

قسمت سوم: احترام به حریم شخصی
1 – مهم نیست چقدر دوست دارید که دوستان جدیدی در هواپیما بیابید، شاید فردی که در کنار شما نشسته بخواهد کار های شخصی خود را انجام دهد یا دوست ندارد به صحبت بپردازد. اگر با کوچک ترین نظر ها و گفته هایتان جوابی نگرفتید پس دقت کنید که این بدین معنا می باشد که مسافر کنار دستی تمایلی به گفتگو ندارد. اگر با کودکان سفر می کنید به آنها توضیح دهید که دیگران غریبه اند و هم بازی آنها نمی توانند باشند. تعدادی از مسافر ها برای رعایت ادب شاید لبخند بزنند اما آنها تمایلی به بازی ندارند و بهتر است کودک خود را سرگرم نمایید.
2 – اگر می خواهید در دی وی دی پلیر خود فیلمی نگاه کنید توجه کنید که صفحه نمایش را مسافر های عقبی می بینند، اگر فیلم تان دارای صحنه های نامناسب لختی، صحنه های خشن و غیره باشد می تواند مسافر های زیادی را آزار دهد به ویژه کودکانی که در عقب نشسته اند. از یک وسیله کوچک تر مانند تبلت یا گوشی استفاده کنید که در چنین شرایطی بهتر خواهد بود و تنها خودتان به تماشای ویدئو بپردازید.
3 – مراقب آرنج خود باشید. اگر روزنامه می خوانید یا از لپ تاپ استفاده می کنید، بیشتر دقت کنید تا آرنج خود را در فضای خصوصی دیگر مسافران قرار ندهید. تلاش کنید که تنها از دسته صندلی خود استفاده کنید به خصوص اگر مسافر کنار تان در صندلی وسط نشسته باشد، که در این صورت فضای کمی دارد و با رفتار نادرست فضای او را محدود تر خواهید کرد. از دسته راحتی صندل خود کمک بگیرید، از هدفون برای گوش دادن به موسیقی یا فیلم استفاده کنید. و همچنین از خروجی برق کنار دستی استفاده نکنید.
4 – لوازم خود را نزدیک به خودتان نگه دارید. اگر کیف یا کت خود را روی پاهایتان قرار داده اید یا در صندلی رها کردید، مراقب باشید روی صندلی مسافر کناری نیفتد و به فضای خصوصی دیگران احترام بگذارید.
5 – از لوازم خواندنی و غیره شخصی خود استفاده کنید. مطالب دیگران را نخوانید، آنها متوجه نگاه های تان می شوند و این رفتار مودبانه نبوده و آزار دهنده می باشد.
اگر فردی در صندلی کنار راهرو بنشیند اما بخواهد که به چشم انداز های بیرون چشم بدوزد، خم نشوید، تا مزاحم نگاه های او شوید.
6 – برای هرگونه وسیله ی الکترونیکی که به همراه دارید، حتما هدفون داشته باشید. برای گوش کردن به موسیقی، بازی، و غیره از هدفون استفاده کنید. شنیدن صدای آهنگ برای دیگر مسافر ها شاید ناراحت کننده باشد و شاید آنها تمایلی به گوش دادن مطالب دیگران ندارند.
7- قبل یا در طول پرواز نوشیدنی الکلی ننوشید و مست نشوید. شاید حساب زندگی شخصی دست خودتان باشد اما در جمع و در کنار دیگر مسافر ها این گونه نیست و دیگران احساس امنیت نخواهند داشت. در کشور های خارجی مسافران از نوشیدنی های الکلی استفاده می کنند به همین خاطر طبق قوانین شرکت های هواپیمایی مسافران حق ندارند در هواپیما بیش از حد مجاز نوشیدنی الکلی مصرف کنند.

فرودگاه های آینده
ادامه مطلب

قسمت چهارم: با احتیاط حرکت کنید
هنگامی که از هواپیما پیاده می شوید مراقب دیگر مسافر ها باشید. به زور خود را به در و خروجی برسانید، به افرادی که در نزدیکی ایستاده اند اجازه دهید اول خارج شوند. هنگامی که نوبت تان شد به سرعت حرکت کنید تا دیگر مسافر ها بتوانند سریع هواپیما را ترک کنند، شاید مسافری پرواز دیگری داشته باشد و بخواهد خود را به آن برساند.
2 – اگر به پرواز دیگری برای ادامه سفر نیاز دارید، از قبل فکر آن را کرده و هماهنگی و رزرو را انجام دهید، تا بتوانید در صندلی های جلوی هواپیما نشسته و به راحتی هنگام پیاده شدن، زود تر خارج شوید.
3 – هنگامی که احساس نیاز کردید و خواستید به سوی سرویس بهداشتی بروید، از صندلی خود پا شوید و از راهرو استفاده کنید. فکر کنید و هر چه نیاز دارید را در طول پرواز به همراه بردارید.
4 – هنگامی که بلند می شوید، صندلی جلویی را برای کمک نکشید، از دسته های صندلی خود استفاده کنید. اگر می خواهید بلند شوید اما در راهرو چند مسافر دیگر نیز حضور دارند، مودبانه بخواهید اجازه عبور دهند و رد شوید. سعی نکنید به زور از میان آنها گذر کنید این کار نه تنها ناراحت کننده بوده بلکه در صورت از دست دادن تعادل و به زمین افتادن، ممکن است به خود یا دیگران آسیب زنید. با رعایت آداب صحیح می توانید سفری امن و آرام بخش را تجربه کنید.

امتیاز دهید (چپ بیشترین)

این مطلب چقدر برای شما مفید بود؟

برچسب ها :

اشتراک گذاری

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[search_hotel]
  • محبوب ترین ها
  • آخرین مقالات
  • منتخب سردبیر