خانه >> ایرانگردی >> هفت آبشار تیرکن مازندران
هفت آبشار تیرکن مازندران

هفت آبشار تیرکن مازندران

لفور مثل یک معجزه در قلب مازندران است. جنگلی افسانه ای با درختانی چند میلیون ساله، رودخانه هایی مخمور و زیبا، چشمه هایی شاد و پر جنب و خوش و آسمانی که بلد است چطور هر چهار فصل سال را به زیبایی دلبری کند. هرچند بار دیگر هم که مسیرتان به لفور و زیبایی هایش بیافتد معجزه ای تازه در دل این جنگل های بکر و زیبا پیدا خواهید کرد، شاید تولد چشمه ای جدید یا آواز پرنده ای کمیاب و یا ملاقات یک درخت منحصربفرد، لفور معجره در معجزه است. مازندران هم با داشتن غنایمی همچون لفور، خزر و البرز یک سرزمین رویایی است که خوشبختانه هر بار که به آغوشش پناه ببریم با ترفندی تازه چشم و دلمان را خواهد ربود. سال هاست که نام این سرزمین با تجربه های ناب طبیعت گردی و جنگل نوردی گره خورده و مثل یک مکاشفه جذاب ما را در اعماق این سرزمین اساطیری غرق کرده است. در میان جاذبه های متعدد و رنگ به رنگ این سرزمین پهناور و تاریخی این بار اما به بهانه دیدن آبشارهایی عازم لفور می شویم که مثل هفت کوتوله معروف داستان ها جایی در دل جنگل پنهان شده اند. هفت آبشار تیرکن در دل جنگل های لفور مقصد این باره سفر ماست. قصد اقامت در این منطقه سرسبز و خیال انگیز را اگر داشته باشید می توانید سری به اقامتگاه بوم گردی کلبه عادل بزنید ویا یک شب سحرانگیز را هتل های بابل سپری کنید.

تیرکن
کوله بارمان را می بندیم و همین که آفتاب عزم رخ نمودن می کند خودمان را به جاده ها می سپاریم. البته بهتر است قبل از آغاز سفر حالا که سفرمان رنگ و بوی آب و رودخانه دارد یکدست لباس اضافه هم به همراه داشته باشید، آن هم برای لحظه های مبادا! با رسیدن به استان زیبای مازندران مسیر شهرستان بابل را پیش رو گرفته و بیست کیلومتری بعد خودمان را به بخش بابلکنار می رسانیم. مسیر آنقدر سرسبز و دلرباست که چشم هایمان را اسیر زیبایی هایش می کند. مراتع نفس گیر و جنگل های هیرکانی اینجا با آغوش باز ما را می پذیرند و در ادامه مسیر همراهمان می شوند. در بابلکنار راهمان را به سوی دهستان زیبای دراز کلا کج می کنیم.
هفت آبشار تیرکن
اینجا به بعد تابلوها هم حسابی به کارمان می آید و می توانیم مسیر منتهی به روستای تیرکن را که درست بعد از دراز کلا در میان مراتع حیرت انگیز کالبکوشت قرار گرفته است پیدا کنیم. مسیر روستا هم با یک آسفالت نصفه و نیمه که انگار عادت جاده های جنگلی شده از میان انبوه درختان ما را به تیرکن می رسانند. تیرکن در سی و پنج کیلومتری بابل و در آغوش کالبکوشت خود آنقدر زیباست که چشمتان را مسحور خواهدکرد. کالبکوشتی که 200 هزار مترمربع وسعت دارد و برای خودش یک گنجینه گیاه شناسی است. هوایی مه آلود، مراتع چشم نواز کالبکوشت، مناظری دلنواز و سرسبزای که اینجا غوغا می کند. به این زیبایی ها باغات و زمین های کشاورزی، شالیزارها، خانه های شیروانی و کلبه های چوبی را هم که اضافه کنید قطعا تابلوی بی نقصی ترسیم خواهدشد. به روستا که برسید باید ماشین ها را رها کرده و این بار یک جفت کفش خوب به پا کنید که در این مسیر دلچسب پیاده روی رفیق خوبی برایتان باشد. کوله هایمان را سبک می گیریم و با یک وعده غذا و کمی آب نوشیدنی باقی مسیر را پیش رو می گیریم.
1683367426 278 هفت آبشار تیرکن مازندران
در مسیر آبشارها
از روستا که فاصله بگیرید وارد جنگل های لفور می شوید. جنگل هایی اساطیری در مرز بین بابل و سوادکوه که چندین میلیون سال قدمت دارند و ریه های تنفسی زمین اند. شاید اگر خوب گوش کنید صدای نفس های زمین را به وضوح بشنوید. درخت ها که انگار مشتاق رسیدن به آسمان اند قد کشیده اند و بعد که انگار تازه یادشان افتاده باشد که زمین زیرپایشان مهم تر است کمی خم شده اند آفتاب با لجبازی از میان برگ ها راهش را باز می کند و با هر جان کندنی شده خوودش را به زمین می رساند. خزه ها اما با شیطنت تمام هر جا که دستشان رسیده ریشه دوانده اند و سر و روی تمام درخت ها و صخره ها را مثل یک قلقلک نرم پوشانده اند.
هفت آبشار تیرکن
هوا هم که اینجا در میان این درخت ها که میلیون ها سال کارشان تازه کردن است حسابی تازه است و هرچه ماندگی است هو کرده است. ممرز، توسکا، انجیلی، افرا، کراد، کهلو و ازگل تنها بخشی از ساکنین کالبکوشت و لفورند. برخی از درختان این منطقه سال ها قبل دچار بیماری نفس گیری شده و متاسفانه از بین رفتند، شاید باید حواسمان را بیشتر پی این غنیمت های سبز جمع کنیم تا حالا حالاها چنین موهبتی را از دست ندهیم. مسیر شیبی رو به پایین دارد و در میان این زیبایی ها اصلا خسته کننده نیست اما اگر بلد راه نیستید بهتر است از یک راهنما محلی کمک بگیرید تا حتما سر از آبشارها درآورید!
هفت آبشار تیرکن
ملاقات هفت کوتوله تیرکن
1500 متر که از روستا فاصله بگیرد نخستین آبشار کوتاه رودخانه تیرکن خودنمایی می کند در میان سنگ های خزه گرفته و درختان سرسبز و افراشته سقوط این آبشار زیبا مثل سمفونی عروج است. این آبشارها محصول هنرنمایی رودخانه انارکر هستند که در مسیر عبورش هیچ سنگی حریفش نشده و گاهی صخره های بزرگ را آنچنان زیرکانه رد کرده که آبشاری متولد شده است. رودخانه ای که در مرز سوادکوه و بابلکنار جاری است و یکسرش منتسب به بابلی ها و یک سرش ازآن سوادکوهی هاست. همین دلیل سبب شده تا خیلی ها هفت آبشار تیرکن را با نام هفت آبشار سوادکوه نیز بشناسند. مسیر رودخانه انارکر را که پیش رو بگیرید و به پیش بروید یک به یک آبشارها رخ می نمایند. یکی کوتاه تر، یکی عریض تر، یکی به نظر پرآب تر و یکی گویا بلندتر. هرکدامشان در قلب این جنگل های کهن آنقدر روح فزا و زیبا هستند که قلبتان را تسخیر خواهند کرد.
هفت آبشار تیرکن
امیدوارم دوربین عکاسیتان را به همراه داشته باشید تا هفت آبشار جادویی تیرکن را یک به یک ثبت کنید. گاهی فراموش می کنید که این تصاویر زیبا و بکر واقعی است چرا که در سکوت این جنگل انبوه بیشتر به یک رویا می مانند. آبشارها را طبقه طبقه پشت سر گذاشته و در اعماق جنگل سرسبز همراه با رودخانه مخمور انارکر جلو می رویم تا به آبشار آخر برسیم. آبشاری با نه متر ارتفاع که از بلندای صخره ای باصلابت سرمی خورد و در چشم اندازی زیبا و جادویی به مسیرش ادامه می دهد. اگر لباس اضافه تان را به همراه داشته باشید نباید نگران خیس شدن باشید و حتما باید تجربه حیرت انگیز نزدیکی به آبشار را از نزدیک لمس کنید. خیلی ها اینجا در پای آبشار آخر تن به آب می رسانند و با یک آب بازی حسابی دلی از عزا در می آورند. خیلی ها هم می نشینند و از دیدن این تصاویر ناب و خیره کننده لذت می برند.
هفت آبشار تیرکن
خیلی ها هم بساط کمپ و چادرشان اینجا درست روبروی آبشار برپا می کنند و سفرشان را با تجربه هیجان انگیز اقامت در مجاورت آبشار جذاب تر می کنند. گشت و گذار در مناطق اطراف آبشار و بالا رفتن از صخره های مجاور هم طرفداران خاص خود را دارد. اما یکبار هم که شده چشم هایتان را ببندید و در نزدیکی آبشار گوش هایتان را به این هفت آبشار جادویی و پر شر و شور بسپارید و نوای پرطراوتشان را به خاطر بسپارید شاید در این مکاشفه سر از کار این هفت کوتوله تیرکن درآورید.
هفت آبشار تیرکن
هفت آبشار در چرخه فصول
اگر در فصل بهار عازم تیرکن شده باشید آبشارها را پرآب تر و سرحال تر از هر فصل دیگری خواهید یافت. با سرسبزی مثال زدنی که روح و جانتان را جلا می دهد و رودخانه ای خروشان و غرنده اما حواستان باشدکه در این فصل حاشیه رودخانه انارکر هم گل آلود است و مسیر حرکت را دشوارتر می کند. تابستان اما با آن آب و هوای استثنایی اش در هفت آبشار تیرکن فرصت مغتنمی برای آسودن از تابش پرحرارت خورشید و شرجی نفس گیر هواست.
هفت آبشار تیرکن
آبشارها در تابستان هم شاداب و سرزنده اند و حالا که خورشید در این فصل بالابلند است و روزها در برابر شب ها قد علم کرده و بلندترند فرصت بیشتری برای لذت بردن از طبیعت و یا احیانا آب تنی و کمپ زدن در محیط دارید تنها چیزی که باید به خاطر بسپارید روشن کردن آتش در جنگل و خطر یک آتش سوزی گسترده در هوای گرم تابستان است، پس جانب احتیاط را رعایت کنید.
پاییز هرجا که قدم بگذارد معجزه می کند. اینجا در مجاورت هفت آبشار تیرکن در اعماق جنگل های حیرت انگیز لفور پاییز آنقدر افسونگر و زیباست که نفستان را بند می آورد و میوه های جنگلی هم مثل جواهراتی ارزشمند در همسایگی آبشارها دلبری می کنند و حسابی حالتان را جا می آورند اما باید حواستان به بارش های گاه و بی گاه و سردی هوا باشد و مجهز و با یک بلد راه عازم این بهشت خیال انگیز شوید و البته که حتما یک دوربین عکاسی برای ثبت معجزه هزار رنگ پاییز به همراه داشته باشید. زمستان هم با آن سکوت و طمانینه اش همیشه خدا جذاب است اما اگر برف امان بدهد و سوز سرما پاهایتان را قلاب نکند شاید بتوانید خودتان را به آبشارها برسانید، البته شاید!
هفت آبشار تیرکن
کفش خوب و کوله مناسب به همراه لباس اضافی و یک وعده غذایی و آب نوشیدنی قطعا سفرتان را به کامتان شیرین تر خواهد کرد اما قصد کمپ زدن در جنگل و شب مانی را اگر داشتید حتما با تجهیزات مناسب عازم شوید چرا که برای رسیدن به آخرین آبشار قریب به سه کیلومتر در اعماق جنگل فرو رفته ایم و به هیچ چیز دسترسی نداریم.

مسیر رفت اگر شیبی رو به پایین داشت اما مسیر بازگشت اغلب سربالایی است و پیمودنش برای افراد مسن و شاید هم کودکان آنقدرها آسان نیست. به هنگام بازگشت از مسیر حتما چشمتان به یک بانوی محلی خواهد افتاد که رب انار یا ترشی مخصوصی را برای فروش بساط کرده و با قیمتی منصفانه دست خالی راهتان نمی اندازد. اگر درازکلا را بار دیگر در مسیر بازگشت دیدید سری به امامزاده علی(ع) بزنید و حال و هوای معنوی تان را هم با یک زیارت دلچسب تازه کنید. قطعا جاذبه های بی نظیری در این منطقه قرار دارد، سوادکوه، شیرگاه، بابل و … هر کدامشان ده ها جاذبه حیرت انگیز را در سینه شان پنهان کرده اند بنابراین باید یکبار دیگر باز گردیم و این منطقه را از زاویه ای نو ببینیم.
قصد سفر به هر کجای ایران عزیز را داشتید حتما سری به ایران هتل آنلاین بزنید. رزرو آنلاین هتل های ایران با تضمین کمترین قیمت و به صورت صددرصد آنلاین آن هم با تخفیفاتی قابل توجه تنها بخشی از مزایای رزرو آنلاین هتل از آی هو است بنابراین بیایید هوشمندانه سفر کنیم و از لحظه به لحظه سفرهایمان لذت ببریم.

هفت آبشار تیرکن

جنگل هزار جریب کجاست؟ عکس + آدرس
ادامه مطلب

امتیاز دهید (چپ بیشترین)

این مطلب چقدر برای شما مفید بود؟

برچسب ها :

اشتراک گذاری

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[search_hotel]
  • محبوب ترین ها
  • آخرین مقالات
  • منتخب سردبیر