خانه >> ایرانگردی >> شهرهای دیدنی استان قزوین
شهرهای دیدنی استان قزوین

شهرهای دیدنی استان قزوین

شاید آزاد راه ها را بتوان بی رحم ترین جاده ها و راه ها دانست. اگرچه این مسیرهای نوظهور راه را کوتاهتر می کنند اما همین کوتاهتر شدن ها گاهی ما را از لطف دیدن زیبایی های بسیاری محروم می کند. گاهی آن سوی بزرگراه ها شهری با انبوه خاطرات تاریخی خفته و گاهی جنگلی سرسبز خودش را در دل کوهی پنهان کرده است. گاهی آبشاری دلچسب، رودخانه ای خروشان، درختی چندصدساله و یا هوایی مطبوع و دلچسب درست همسایه دیوار به دیوار این مسیرهای سریع و نسبتا بی رحم است و منتظر دیدار! این بار که عازم جاده ها شده ایم راهمان را کج کرده خودمان را به استانی می رسانیم که اگرچه ظاهری صنعتی دارد اما پشت این ظاهر صنعتی و مواصلاتی جهانی از زیبایی خفته است. چهل ستونی که شاید کمتر به آن توجه کرده باشید و یا دریاچه ای که شاید هرگز آن را ندیده باشید و یا افسانه ای که بی تفاوت از کنارش عبور کرده باشید. اگر عاشق تاریخ، افسانه، طبیعت و هیجان هستید حتما ما را در سفری به استان تاریخی و زیبای قزوین همراهی کنید. قصد رزرو آنلاین هتل های ایران را اگر داشتید حتما سری به ایران هتل آنلاین بزنید.

قزوین
قزوین مرکز استان و شهرستان قزوین است. شهری بزرگ، خوش آب و هوا، خوش منظر و کهن که درست در چهاراه ارتباطی شرق به غرب و جنوب به شمال قرار گرفته است. شهری با صنعتی قوی و فعال که درست زیر گوش پایتخت قرارگرفته است و همین نزدیکی به پایتخت و البته شهرهای شمالی همجوارش سبب شده تا مسافرین بسیاری در چهارفصل سال از مجاورت این شهر عبور کنند. قزوین اما یکی از کهن ترین شهرهای ایران است که پیشینه سکونت در آن به بیش از نه هزار سال می رسد. از تپه های باستانی قزوین که دل بکنیم با تاریخی بلندبالا مواجه می شویم که نشان می دهد قزوین توسط اقوامی قدیمی تر از مادها پایه گذاری شده اما شهر کنونی در دوران ساسانی پایه گذاری شده است و اینکه بین شاپور اول و شاپور دوم از سلسله ساسانی چه کسی این شهر را بنیان گذاشته است اختلافات بسیاری وجود دارد. راژیا نام یونانی و آرساس نام اروپایی قزوین در طول تاریخ بوده است. اشکانیان هم قزوین را اردپا و ساسانیان کشوین می نامیده اند. نامگذاری این شهر هم افسانه های بسیاری را در بر گرفته است اما خیلی ها معتقدند که قزوین همان عربی شده واژه کشوین است و خیلی های دیگر هم معتقدند که قزوین شهری بناشده توسط اقوام کاسپی ساکن اطراف دریای خزر بوده که این شهر را کاسپین می نامند و این نام در طول تاریخ به قزوین تغییر پیدا می کند.
قزوین
شهر در طول تاریخ به دلیل موقعیت سوق الجیشی اش همواره محل توجه بوده است اما دوران شکوفایی این شهر به آغاز کوچ سلسله صفویان از تبریز به قزوین باز می گردد. صفویان که از یورش عثمانی به پایتخت بیم داشتند و البته دسترسی شان به خراسان به هنگام یورش ازبک ها سخت و زمانبر بود قزوین را برای پایتختی خود برگزیدند. با ورود شاه تهماسب صفوی قزوین برای 57 سال متوالی پایتخت قدرتمند صفویان بود و این حضور طولانی سبب برپایی عمارت های تاریخی بسیاری در این شهر گردید. اطراف این شهر را باغات کهنسالی فراگرفته بودند که هوای شهر را تلطیف کرده و منظره چشم نوازی بوجود آورده بودند به طوری که پس از سقوط صفویان و روی کار آمدن قاجاریان این شهر چشم ناصرالدین شاه قاجار را گرفته بود و وی قزوین را باغشهر نامید. قزوین شهر بزرگان ادب و هنر است. عبید زاکانی، امام محمد غزالی، میرعماد قزوینی، عارف قزوینی و علامه دهخدا همه از اهالی این کهن شهر زیبا هستند. قزوین درست در دامنه های البرز قرار رفته و آب و هوایی مطبوع و دلکش دارد. قزوین در عین ناباوری رتبه نخست تعداد آثار تاریخی در سرتاسر ایران و رتبه سوم را در جهان داراست و البته پایتخت خوشنویسی ایران است.
قزوین
جاذبه های دیدنی قزوین
سردر عالی قاپو، چهلستون، عمارت شهربانی، باغ های صفوی و گرند هتل از جمله جاذبه های تاریخی شهر قزوین است که در مجموعه ای با نام دولتخانه صفوی قرار گرفته است. در انتهای دولتخانه صفوی به خیابان سپه خواهید رسید. این خیابان بلندبالا نخستین خیابان مدرن ایرانی است. مدرسه امید، عمارت سردار مفخم، خانه یزدی ها، خانه و حسنیه امینی ها، خانه جلیل آرازی در کنار ده ها عمارت تاریخی دیگر از جمله عمارت های تاریخی برجای مانده از دوره های مختلف تاریخی است که برخی از آن ها اکنون به عنوان موزه مورد استفاده قرار می گیرند. آب انبار حاج کاظم، آب-انبار مسجد جامع و آب انبار سردار بزرگ تنها تعدادی از آب انبارهای بی شمار این شهر کهن است که قزوین را شهر آب انبارها کرده است. کاروانسرای زیبای سعدالسلطنه و بازار تاریخی قزوین در کنار کلیسای کوچک کانتور، شاهزاده حسین، مسجد جامع، مسجد سوخته چنار و حمام قجر گوشه ای دیگر از جاذبه های تاریخی حیرت انگیز شهر قزوین است. قزوین پر از باغات بزرگ و کهن و بوستان های متعدد است که فضای شهر را دلچسب تر کرده اند. بازدید از این شهر کهن و زیبا حتما چند روزی را طلب می کند. قصد اقامت در این شهر را اگر داشتید حتما سری به هتل مرمر قزوین بزنید.
تاکستان
تاکستان
35 کیلومتری که از شهر فاصله بگیرید به شهری خرم و سرسبز خواهید رسید که آوازه تاکستان-هایش به گوش عالمیان رسیده است. شهری با انبوه باغات میوه و تاکستان هایی که تا چشم کار می کند ادامه دارند و آب و هوایی که معتدل و دلچسب است. تاکستان یکی از شهرهای استان قزوین و مرکز شهرستان بزرگ تاکستان است که سال ها قبل بر سر راه جاده پرتردد ابریشم قرار داشته است. این شهر که در دوران پهلوی اول به دلیل وجود تاکستان های انبوه و آباد تاکستان نام گرفت در روزگاری نه چندان دور سیادن نام داشت. نامی که هنوز هم در میان تاکستانی های اصیل به کار برده می شود. سیادن یا سیادهن را خیلی ها تغییر شکل یافته واژه سه دژان می دانند و شاید جالب باشد اگر بدانید از این شهر زیبا و حاصلخیر در کتیبه هخامنشیان که اکنون در موزه وین اتریش نگهداری می شود، نام برده شده است. همین کتیبه نشان می دهد که شهر در دوران پیش از اسلام پایه گذاری شده است اما پیشینه سکونت در این منطقه بر اساس کاوش های باستان شناسی به بیش از 7 هزار سال می رسد.
تاکستان
تاکستانی ها به زبان شیرین تاتی سخن می گویند. زبانی کهن که سال ها قبل در گستره ای وسیع تر استفاده می شده است اما امروزه تنها در تعداد معدودی از شهرها و روستا مورد استفاده قرار می-گیرد. تاکستان در بین شهرها و روستاهای تاتی زبان بزرگتری جامعه تات زبان ها در خود جای داده است که احتمالا در تمام جهان بی نظیر است. اطراف شهر را دشت های وسیع و حاصلخیز فرا گرفته اند که سبب شده تا این شهر در طول تاریخ یکی از مراکز مهم کشاورزی و کشت انگور باشد. آزادراه زنجان به تهران و آزادراه قزوین به همدان هر دو از نزدیکی این شهر گذر می کنند که سبب رونق هر چه بیشتر شهر شده است. تاکستان اما علاوه بر داشتن تاکستان های انبوه و کشمشی خوش طعم و اصیل آثار باستانی و تاریخی بسیاری را نیز در خود جای داده است.
تاکستان
جاذبه های گردشگری تاکستان
خله کوه، بقعه سلجوقی پیر، قلعه تاریخی دختر یا قز قلعه، حمام شاه عباسی، مسجد سرخندق، امامزاده عبدالله و امامزاده ولی برخی از جاذبه های گردشگری تاریخی و مذهبی شهر تاکستان است. امامزاده هفت صندوق، میل خرم آباد، قنات رادکان، روستای تاریخی خورهشت، تپه نرجه و امامزاده زلان و منطقه شکار ممنوع خراسانلو از دیگر جاذبه های گردشگری نزدیک به تاکستان است. تاکستان یکی از شهرهای کمتر شناخته شده این روزهای کشورمان است در حالی که تنها باغ های انگور و تاکستان های انبوه آن خود جاذبه ای جذاب و هیجان انگیز است. قصد رزرو هتل در تاکستان را اگر داشتید حتما سری به تنها واحد اقامتی این شهر یعنی مهمانسرای جهانگردی تاکستان بزنید.
الموت
الموت
نام الموت با افسانه پیوند خورده است. افسانه هایی که گاه سر از قلعه های بلندبالا و دست نیافتنی درمی آورند و گاه سر از دریاچه های خفته در کوهستان. الموت به غایت زیباست. سرسبز، با آب و هوایی مطبوع و کوهستانی که هر رهگذری را سرمست می کند. الموت نام بخشی در استان قزوین است که از نظر تقسیمات سیاسی در محدوده شهرستان قزوین قرار دارد. الموت در شمال شرقی قزوین و در دامان شکوهمند البرز، در لبه دره چشم نواز شاهرود قرار گرفته است و درست همسایه جنوبی مازندران و بخشی از گیلان است. الموت در نقشه سیاسی کشورمان به دو قسمت الموت شرقی به مرکزیت معلم کلایه و الموت غربی به مرکزیت رازمیان تقسیم شده است. الموت را رودبار الموت نیز می نامیدند و در واقع نام اصلی این سرزمین باستانی نخست رودبار بوده که بعدها به رودبار الموت و در نهایت به الموت تغییر می یابد. سرزمینی کهن که مردمانش به زبان باستانی تاتی سخن می گویند و نه تنها در بین تاریخ دوستان ایرانی بلکه در بین جهانیان نیز شناخته شده است. الموت با چهره رازآلودش یکی از تاریخی ترین بخش های استان قزوین است که بیشتر شهرتش را مدیون فرقه اسماعیلیه یا همان حشاشین است. گروهی معروف و مخوف که تمام زندگی شان پر از اسرار مهر و موم شده است و همیشه خدا دست مایه رمان ها و افسانه های جذاب بوده اند.
الموت
شهرت اسماعیلیان در منطقه الموت اما با دو قلعه استراتژیک و حیرت انگیز که درست بر بلندای یک پرتگاه رعب انگیز قرار گرفته اند تکمیل می شود. الموت هم که از زمان حضور فرقه اسماعیلیه به سرپرستی حسن صباح به این نام مشهور شد در واقع ترکیبی از دو واژه آله و موت بود که به معنای آشیان و عقاب است و اشاره به بلندی و سختی دسترسی قلعه داشته است. واژه ای که در میان مردم ماندگار می شود و اکنون قریب به هفت قرن است که بر این سرزمین اطلاق می شود. قلعه شکوهمند الموت که روزگاری به شکست ناپذیری و نفوذ ناپذیری اش شهره بوده اما اکنون تنها خرابه ای از آن باقی مانده است. قلعه تاریخی لمبسر هم یکی از قلاع تاریخی فرقه اسماعیلیه است که جذابیت های بسیاری دارد و در منطقه الموت جای گرفته است. علاوه بر حشاشین و قلاع تاریخی و حیرت انگیزشان الموت به داشتن طبیعتی جادویی و حیرت انگیز شهره است.
الموت
دریاچه سحرانگیز اوان، غار سفیدآب، غار ولی، غار تاریخی حاجت خانه هر کدام با قدمتی بالغ بر میلیون ها سال، کاروانسرای پیچ بن، روستای زیبای گرمارود با آثار تاریخی و آبشار و چشمه های زیبا، روستای گازرخان، روستای هیر، روستای اندج، قله سیالان، روستای کوچنان با طبیعتی حیرت-انگیز، آرامگاه حسن آباد و قلعه شیرکوه در کنار چشمه ها و آبشارهای متعدد این منطقه تنها بخش کوچکی از دیدنی های الموت است. الموت با داشتن انبوه درختان کهنسال و متنوع و مراتع سرسبز و چشم نواز درست همانند همسایه شمالی کشورمان دلچسب و چشم نواز است. این طبیعت بکر و زیبا در کنار ارتفاعات غرورآفرین الموت، جنگل های انبوه و آب وهوای مطبوع از این سرزمین یک مقصد ایده آل ساخته است. الموت را دره قاتلین هم می نامند اما این دره قطعا بهشتی است که در میان پیچ وخم های بسیار پنهان شده است. بهار و پاییز فصل های نفس گیر الموت اند چرا که اینجا زیبایی به زانو در می آید. اگر قصد اقامت در الموت را دارید، هتل نویذر الموت در روستای گرمارود تنها واحد اقامتی موجود در این منطقه زیبا و چشم نواز است.

مهمترین رستوران ها و باغ رستوران های قزوین
ادامه مطلب

1/5 - (1 امتیاز)

این مطلب چقدر برای شما مفید بود؟

برچسب ها :

اشتراک گذاری

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[search_hotel]
  • محبوب ترین ها
  • آخرین مقالات
  • منتخب سردبیر