خانه >> ایرانگردی >> روستای کندوان تبریز؛ تنها روستای صخره‌ای قابل سکونت در جهان
کندوان تبریز

روستای کندوان تبریز؛ تنها روستای صخره‌ای قابل سکونت در جهان

اگر به دنبال سفری متفاوت و تجربه‌ای ناب هستید جاهای دیدنی تبریز را به شما پیشنهاد می‌کنیم. وقتی صحبت از خاص بودن یک جاذبه گردشگری می‌شود، انتظار دیدن جایی را داریم که تابه‌حال نداشته‌ایم. کندوان تبریز همان انتخاب خاصی است که در این دیار به سراغ آن می‌رویم.

روستای کندوان تبریز مقابله انسان و سنگ سخت را به‌خوبی نشان می‌دهد؛ جدالی که از آن خانه‌هایی برای سکونت و زندگی کردن به مهر و خوشی حاصل شده. جاذبه های گردشگری و آب و هوای مطبوع نیمه اول سال در شهر تبریز سبب حضور پررنگ گردشگرانی شده که با اقامت در هتل های کندوان تبریز به تفریح در اینجا می‌پردازند. بی‌آلایش و سبک‌بار راهی کندوان تبریز می‌شویم تا هر آنچه در مورد این روستا لازم است بدانید را به شما بگوییم.

کندوان تبریز؛ شهر کله قندهای سنگی

کندوان تبریز

گاهی اوقات انسان آپارتمان نشین امروزی با این همه امکانات و رفاه و آسایش، تصاویر و داستان هایی از مکان هایی از دنیا را می بیند و می شنود که شاید باورش برایش چندان آسان نباشد. یکی از این مکان های عجیب و غریب و در عین حال زیبا و منحصر به فرد در همین ایران عزیز خودمان وجود دارد.
مکانی به نام روستای کندوان که خانه هایش در دل صخره ها ساخته شده است، البته امروزه از امکانات خوبی برای زندگی برخوردار است و مردمی در آن زندگی می کنند که دلشان هیچ بویی از سختی محل زندگیشان نبرده است و بسیار خون گرم‌اند.
کندوان تبریز
در کل دنیا تنها سه روستای صخره ای وجود دارد که کندوان یکی از آنها و البته تنها روستای صخره ای است که هنوز قابل سکونت است و عده ی زیادی در آن معیشت می کنند. بناهایی که در کندوان به عنوان خانه و مسجد و مدرسه و آغل و انبار ساخته شده همگی مانند یک کندوی زنبور عسل در دل کوه کنده کاری شده و از جذابیت بسیار بالایی برخوردار است.
از طرفی زمانی که تصویر کل روستا را یکجا مشاهده می کنید گویی چندین کله قند سنگی در یک مکان وسیع و سرسبز گرد هم آمده تا نمای با مزه ای از طبیعت را به نمایش بگذارد. تمام بنا ها در کندوان به دست بشر ساخته شده و جالب است بدانید این روستا با این شکل و شمایل حدود شش هزار سال قدمت دارد و بعد از این همه گذر زمان هنوز هم محل زندگی است و به هیچ وجه متروکه نشده است.

آب ‌و هوای روستای کندوان چگونه است؟

آب ‌و هوای روستای کندوان چگونه است؟

روستای کندوان در استان آذربایجان شرقی قرار دارد و اگر تنها کمی با جغرافیای ایران آشنا باشید نسبت به سردسیر بودن این منطقه آگاهی دارید. روستای کندوان در منطقه ییلاقی در دامنه کوه با ارتفاع بالا نسبت به سطح دریا و شیب تندی از سطح زمین ساخته شده است. کندوان تبریز در زمستان سرما و برف بسیاری را به خود می‌بیند و در روزهای بسیاری شرایط یخ‌بندان دارد.

احتمالاً شما هم در راهنمای سفر به تبریز متوجه شرایط اقلیمی منطقه شده‌اید. این روستای کوهستانی آب و هوای سرد کوهستانی و نیمه مرطوبی دارد که همین شرایط، طبیعت بی‌نظیری در اطراف روستا رقم زده است. کندوان در تابستان نسبت به هر زمان دیگری هوای مطبوع‌تری دارد و علت آن سردسیر بودن منطقه است.

کندوان تبریز

به دلیل محل قرار گیری در دل کوه، كندوان یک روستای کوهستانی محسوب می‌شود. ارتفاع روستای کندوان نسبت به سطح دریا حدود دو هزار و چهار صد متر می‌باشد، لذا کندوان یک روستای کوهستانی مرتفع است. مانند هر روستای کوهستانی دیگری کندوان نیز در دو فصل اول سال یعنی بهار و تابستان آب و هوایی معتدل و در فصل پاییز و زمستان آب و هوایی سرد و خشک دارد.

پس بهترین زمان برای دیدن از آن دو فصل بهار و تابستان است که طبیعت به روی بشر لبخند می‌زند. با توجه به محل قرارگیری روستای کندوان در دامنه‌ی کوه‌های سهند و آب و هوای بسیار مطبوعی که از همین محل قرارگیری نشات می‌گیرد و وجود زمین‌ها و مرتع‌های سرسبز بسیار در اطراف آن، کندوان به مکان مناسبی برای ییلاق عشایر منطقه نیز تبدیل شده است که همین امر موجب شده علاوه بر عنوان صخره‌ای بودن، صفت ییلاقی بودن را هم با خود به یدک بکشد.

بهترین زمان برای سفر به روستای کندوان چه زمانی است؟

بهترین زمان برای سفر به روستای کندوان

کندوان در پاییز رنگ بویی دیگر دارد، انگار پاییز به اینجا زودتر از هر گوشه دیگری سر می‌زند و بر طبیعت آن رنگ می‌پاشد. البته از سرمای زودرس آن نیز نمی‌شود غافل شد؛ اما اگر محدودیتی برای سفر، مثل همراهی خردسالان و کهن‌سالان ندارید پیشنهاد می‌کنیم پاییز اینجا به‌ویژه نیمه اول فصل را از دست ندهید.

باتوجه‌به موقعیت جغرافیایی و شرایط آب و هوایی کندوان ‌نیمه اول سال بهترین زمان سفر به این روستا است. روستای کندوان تبریز در بهار که تازه سرمای هوا در آن رخت بربسته به بهشتی بکر می‌ماند که اهالی طبیعت‌دوست را شیفته خود می‌سازد. با رزرو بهترین هتل های تبریز از طریق ایران هتل آنلاین، سفری لذت‌بخش در هوای مطبوع نیمه اول سال در این منطقه به خودتان هدیه دهید.

روستاى لیوس دزفول، زندگی در دل سنگ
ادامه مطلب

روستای کندوان کجاست؟

روستای کندوان کجاست؟

شنیدن نام کندوان برای بسیاری یادآور جاده چالوس و سفرهای شمال ایران است. کندوانی که ما به آن سفر می‌کنیم از چالوس و شمال به دور است و به روستایی توریستی در نزدیکی شهر تبریز گفته می‌شود. کندوان تبریز از جاهای دیدنی آذربایجان شرقی است که بین گردشگران محبوبیت بالایی دارد. بهتر است پیش از رفتن، موقعیت کندوان تبریز روی نقشه گوگل مپ را به‌خوبی بررسی کنید.

قبل از هر چیز بایستی بدانیم روستای کندوان کجاست. روستای کندوان در حدود 60 کیلومتری غرب شهر تبریز و حدود 20 کیلومتری جنوب شهر اسکو از استان آذربایجان شرقی در کشور ایران قرار دارد. در اطراف کندوان دره ی زیبایی به همان نام و یک رودخانه ی پراب و سرزنده به نام اسکو چایی واقع شده است که بر صفا و سرسبزی کندوان می افزاید.

این روستا در دامنه‌ی شمالی ارشد داغی (سلطان داغی) و دامنه ی غربی کوه سهند جا خوش کرده و سال های سال است که محل زندگی اهالی خود و محل گردش گردشگران داخلی و خارجی است. خانه های روستا همگی در بخش شمالی روستا بنا شده‌اند.

مسیر دسترسی به روستای کندوان تبریز

مسیر دسترسی به روستای کندوان تبریز

روستای کندوان در غرب شهر تبریز و در حدود 60 کیلومتری آن واقع شده و اگر از شهر تبریز به سمت روستای کندوان حرکت کنیم ابتدا به خسروشهر می رسیم. بعد از آن به شهر اسکو، سپس روستای اسفنجان، سپس روستای کهنمو و در نهایت به روستای مورد نظر یعنی کندوان زیبا و جالب و جذاب خواهیم رسید.
کل این مسافت از تبریز تا کندوان جاده‌ی آسفالته است و تنها ظرف حدودا یک ساعت طی می‌شود و خیلی طول نمی‌کشد؛ البته مسیر به قدری زیباست که ترجیح بر این است بیش از اینها طول بکشد. از زیبایی‌های مسیر می‌توان به وجود کوه‌های سر به فلک کشیده استان آذربایجان شرقی اشاره کرد.

اقامت در هتل صخره‌ای لاله کندوان تبریز

هتل صخره‌ای لاله کندوان تبریز

یکی از لذت‌های سفر به اینجا اقامت در این محیط خاص و کم‌نظیر است. هتل لاله کندوان از هتل های لوکس تبریز است که فرصت اقامت در تنها روستای صخره‌ای قابل سکونت جهان را به گردشگران می‌دهد. هتل لاله کندوان تبریز مجموعه‌ای ۵ ستاره با امکانات رفاهی مناسب و بنایی به سبک خانه‌های اصیل این روستا است.

در معرفی هتل لاله کندوان تبریز باید بگوییم که اینجا امکاناتی چون اتاق مناسب، صبحانه بوفه، رستوران، کافی‌شاپ، پارکینگ، اینترنت، تاکسی سرویس و… در اختیار مسافران قرار داده شده است.

خوشبختانه برای اقامت در این روستای تاریخی و مشاهده ی هر چه بیشتر جذابیت های آن لازم نیست کیلومترها مسافت طی کنید تا به نزدیک ترین شهر موجود برسید. هتل لاله ی کندوان هتلی بسیار مجلل با پنج ستاره ی طلایی دارای کارکنان مجرب، امکانات رفاهی کامل و کیفیت غذای بالا می تواند آرامش و راحتی شما را در سفر به روستای فوق العاده زیبای کندوان فراهم کند.
هتل صخره‌ای لاله کندوان تبریز
جالب اینکه شیوه ی ساخت این هتل چه در داخل و چه در خارج و از لحاظ نمای بیرونی شبیه خانه های کله قندی روستای کندوان است تا گردشگران کمال لذت را از اقامت در روستای بی نظیر کندوان ببرند و در عین رفاه و آسایش تجربه ی زندگی در خانه های صخره ای کله قندی روستا را به دست آورند.
حال اگر قبل از اقدام به سفر از بین هتل های کندوان رزرو آنلاین هتل انجام دهید می توانید از وجود محل اقامت خود در هتل لاله کندوان و یا اقامتگاه‌های بوم گردی مطمئن شوید و با خیال راحت به سمت این نقطه ی خیال انگیز از جهان حرکت کنید. لیست اقامتگاه‌های قابل رزرو:

جاذبه های روستای کندوان

جاذبه های روستای کندوان

اولین موردی که هر گردشگری را به رفتن به روستای کندوان تشویق می‌کند و او را با تمام وجود به سمت این نقطه‌ی جالب از جهان می‌کشاند نحوه‌ی ساخت و مصالح به کار رفته و چیدمان و موقعیت خانه‌های روستای کندوان در دره‌ی کندوان و نزدیک رودخانه‌ای است که در دره جاری است.
جاذبه ی بعدی که روستای کندوان را به یک مکان گردشگری پرطرفدار تبدیل می‌کند چشمه‌های آب معدنی آن است که آبی بسیار گوارا دارد. این آب به دلیل نوع خاک کندوان نسبت به سایر آب‌های آشامیدنی از درصد سختی و آهک بسیار کمتری برخوردار است؛ لذا برای درمان بیماری هایی مانند سنگ کلیه مفید می باشد.
این آب در کنار رودخانه و در ساحل سمت چپ آن از دل یک تپه خارج می‌شود و یک آب انبار روی آن ساخته شده است. این آب معدنی از گذشته‌های دور تا به امروز در این روستا وجود داشته و همواره عده‌ی زیادی را به طرف روستا می‌کشاند.
جاذبه های روستای کندوان
مورد بعدی تفریح گاهی به نام ییلاقات ارشد چمن است که در دامنه‌ی کوه سهند در انتهای دره‌ی کندوان و در قسمت فوقانی رودخانه‌ی زیبای کندوان قرار دارد. تفریح گاهی که در تمام طول سال مخصوصا در دو فصل اول سال یعنی بهار و تابستان با آغوش باز گردشگران را از سراسر دنیا به سمت خود دعوت می کند.
لازم به ذکر است در روستای تاریخی کندوان هر یک از خانه‌ها و نیز سایر بناهای قدیمی و کله قندی خود به تنهایی یک اثر ملی و مهم و با ارزش‌اند؛ اما جدای از این‌ها یک مسجد و نیز یک حمام عمومی در این روستا وجود دارد که بر ارزش تاریخی روستا می‌افزاید و آن را به یک صفحه‌ی مهم از تاریخ زندگی بشری تبدیل می‌کند.

جاهای دیدنی اطراف کندوان

کندوان تبریز به تنهایی جاذبه‌ای خواستنی و دیدنی است، اما بهتر است حالا که تا اینجا آمده‌اید گشتی در اطراف بزنید و از دیدن جاذبه‌های گردشگری این منطقه بی‌نصیب نمانید.

روستای هویه کردستان
ادامه مطلب

روستای حیله ور

روستای حیله ور

روستای حیله ور دست‌کند در فاصله دو کیلومتری از این روستا قرار دارد و فرصت خوبی برای بازدید هر دو روستا در یک روز دارید. در حال حاضر کسی در این روستا ساکن نیست؛ اما چیزی که بیش از همه نظر گردشگران را جلب می‌کند شیوه ساخت خانه‌های این روستاست.

اهالی به اینجا روستای حیله ور دست کند می‌گویند؛ چون به دست انسان از دل کوه ساخته شده است. برخلاف کندوان تبریز که به شکل صخره‌ای کوه مانند است؛ اینجا کاملاً با زمین هم‌سطح است و باید به آن نزدیک شوید تا بتوانید خانه‌ها را ببینید؛ چون در دل کوه و زمین به شکل سوراخ‌هایی حفر شده‌اند. پیشنهاد می‌کنیم بازدید از این جاذبه را از دست ندهید که برایتان جالب و حیرت‌انگیز خواهد بود.

باغ‌ها و مراتع

باغ‌ها و مراتع

چند قدمی که از خانه‌های صخره‌ای و محیط سنگی مسکونی دور شوید، با طبیعت دلربای کندوان تبریز روبرو می‌شوید که روحتان را جلا می‌دهد. باغ‌های میوه‌ای که اگر در فصل برداشت آنجا باشید می‌توانید از طعم لذیذ میوه نوبر این منطقه بچشید و لذت ببرید.

اگر اهل برپایی پیک‌نیک و کمپینگ در طبیعت هستید؛ اینجا بهترین فرصت را دارید تا در دل طبیعت و نزدیک به کندوان تبریز از هوای آزاد و مطبوع در کنار دوستان و خانواده لذت ببرید. روستای کندوان در شب با نورهای زرد رنگی که از خانه‌ها دیده می‌شود به ستاره‌های پر نوری می‌ماند که شب را زیباتر می‌کند.

رودخانه کندوان

رودخانه کندوان

صدای آب رودخانه‌ای که در حوالی روستا به گوش می‌رسد در همان لحظه اول حضور در کندوان تبریز، نظر شما را جلب می‌کند و چیزی نیست که از آن بتوان چشم پوشید. برای رفتن به این رودخانه نیاز به وسیله نقلیه و طی کردن مسیری طولانی ندارید. رودخانه بیخ گوش روستاست و صدای جاری آن روحتان را نوازش می‌دهد و شما را به سمت خود می‌کشاند تا در کنار آن تفریح کنید.

چشمه آب معدنی کندوان

چشمه آب معدنی کندوان از جاذبه‌های تفریحی و دیدنی روستاست که بین گردشگران طرف‌داران زیادی دارد. گفته می‌شود آب این چشمه خاصیت درمانی دارد. چشمه کندوان تبریز در دره سرسبز و زیبای پایین روستا واقع شده است.

آب چشمه دمای ۱۰ درجه سانتیگراد دارد و باتوجه‌به خواص درمانی بالا برای برخی بیماری‌ها توصیه می‌شود. البته آب چشمه کندوان در سال‌های اخیر به میزان قابل‌توجهی کاهش پیدا کرده است و حجم آن در فصل‌های مختلف متغیر است.

تاریخچه روستای کندوان تبریز

تاریخچه روستای کندوان تبریز

روستای کندوان که تحت عنوان روستای کندوان اسکو یا روستای کندوان تبریز هم شناخته می شود یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است و البته شاید بتوان گفت به لحاظ تاریخی، قدیمی‌ترین و به لحاظ چیدمان خانه‌ها عجیب‌ترین آنهاست.
بناها در کندوان در دل تپه‌های صخره‌ای ساخته شده و از ظاهری بسیار جالب برخوردارند. در کندوان می‌توان برای وعده‌ی صبحانه از انواع مواد لبنی تازه و برای وعده‌ی نهار و شام از خوردن غذاهای محلی خوشمزه مانند آبگوشت، کوفته تبریزی مخصوص و کباب کوبیده لذت برد.
عمده‌ترین سوغاتی‌هایی نیز که در روستای کندوان یافت می‌شود و می‌توان برای عزیزان یا حتی به منظور یادگاری خود تهیه کرد؛ انواع صنایع دستی اهالی روستا شامل قالیچه، گلیم، جاجیم، ورنی و خوراکی هایی مانند عسل، گردو، بادام و میوه‌های خشک و گیاهان دارویی است که هر یک در جای خود خالص و خواستنی است. از آنجا که کندوان از روستاهای استان آذربایجان شرقی و شهر تبریز به شمار می رود زبان مردم آن ترکی آذری بوده و همگی مسلمان‌اند.
تاریخچه روستای کندوان تبریز
طبق گفته هایی که در مورد کندوان به گوش می‌رسد ساکنان آن ابتدا ساکن روستای حیله ور در دو کیلومتری غرب کندوان بوده‌اند که برای در امان ماندن از حمله‌ی مغول‌ها به سمت کندوان آمده و با سکنی گزیدن در دشتی در مقابل کندوان امروزی کم کم شروع به حفر خانه در دل صخره‌های کندوان کرده و بدین ترتیب نوای زندگی در کندوان را سر داده‌اند و جالب اینکه امروزه از امتیاز آب و برق و مدرسه و برخی امکانات رفاهی دیگر بهره مندند.
طبق تخمین هایی که در مورد قدمت روستای کندوان زده شده است می‌توان بدو تولد آن را به حدود شش هزار سال پیش یعنی تقریبا قرن هفتم هجری قمری یا حتی قبل‌تر از آن و حتی دوره‌های قبل از اسلام نسبت داد.
دلیل این تخمین ها نیز خانه هایی است که در دل صخره هایی به نام کران کنده شده‌اند. صخره‌هایی که نسبت به بقیه ی سنگ‌ها حالتی تقریبا نرم دارند. در واقع جنس صخره ها از نوع انبریت و لاهار است که در اثر مخلوط شدن مواد آتشفشانی کوه سهند با گل و لای حاصل از باران‌های سیل آسا در این منطقه به وجود آمده است.

معماری روستای کندوان

معماری روستای کندوان

کندوان یک روستای صخره ای است به این معنا که خانه‌های آن در دل صخره‌ها بنا شده‌اند. البته جنس این صخره‌ها از سنگ نیست بلکه از ماسه‌های فشرده‌ای است که باعث شده درصد نرمی آن از سنگ سخت تا حدی کمتر باشد.
معماری خانه‌های روستای کندوان و شیوه‌ی ساخت آنها از نمونه‌های نادر در کل جهان است و شاید کندوان را بتوان یکی از سه روستای صخره ای جهان و البته تنها روستای صخره‌ای مسکونی دانست؛ چون در دو روستای صخره‌ای دیگر از جهان شامل کاپادوکیه ترکیه و داکوتا آمریکا که هر دو دارای معماری صخره‌ای هستند کسی زندگی نمی‌کند و هر دو تنها برای بازدید عموم بر پا هستند.
شیوه ی ساخت و طریقه‌ی قرارگیری خانه‌ها در کنار هم در کندوان مناظر بسیار شگفت انگیز و تحسین برانگیزی را به وجود آورده است؛ به طوری که از همان ابتدای ورود به روستا چشمان به قدری محو جذابیت این نوع معماری می‌شود که حد و حساب ندارد.
معماری روستای کندوان
وجود صدها آغل، انبار و اتاقک حفر شده در دل تپه‌های مخروطی بلندی که ارتفاع برخی از آنها به 40 متر می‌رسد بسیار جالب توجه و دیدنی است. این خانه‌های مخروطی شکل روستا را به طرز عجیبی زیبا و خاص کرده‌اند.
کوچه‌های کندوان در واقع شیارهایی است که بر اثر جریان تخریبی آبها به وجود آمده است. خانه‌های صخره‌ای روستا یک، دو یا برخی حتی سه طبقه می‌باشند و البته نورگیری کمی دارند. روستای کندوان با شیوه‌ی معماری خاص خود مکان‌های زندگی دسته جمعی در زمان‌های بسیار دور را به خوبی به عرصه‌ی نمایش می‌گذارد.
در واقع آنچه کندوان را به یک روستای تاریخی و نمونه‌ی منحصر به فرد در تمام جهان تبدیل کرده است و به عنوان یک اثر ملی مهم در ایران به ثبت رسانده است، وجود بیش از 100 خانه مسکونی مخروطی و هرمی و اصطلاحا کله قندی شکل در دل صخره‌هاست که در هر یک خانواده‌ای ایام می‌گذارند و به راحتی زندگی می‌کنند.

شغل ساکنان روستا کندوان

شغل ساکنان روستا کندوان

طبق آخرین سرشماری که در سال 1395 در این روستا به عمل آمده جمعیت آن 600 نفر اعلام شده است. اما حدودا سه سال پیش یعنی در سال 1392 تعداد خانوارها 245 و تعداد نفرات آن ها 1250 مورد برآورد شده است. این در حالی است که حدود 200 خانوار هنوز داخل صخره‌ها خانه دارند و سایر آنها بناهای جدیدی برای خود و خانواده و دام‌های خود ایجاد کرده‌اند.
مردم این روستا بیشتر از طریق مشاغلی مانند کشاورزی، دامداری، باغداری و فروش محصولات و صنایع دستی خود روزگار می‌گذرانند. از جمله محصولات کشاورزی آنها گندم و جو و نخود و از جمله محصولات باغداری گردو و زردآلو و سیب است که در مناطق کوهستانی به خوبی قابل رشد و برداشت است. به سبب انجام دامداری در این روستا می‌توان از محصولات لبنیاتی تازه نیز تهیه کرد و از طعم واقعی آنها لذت برد.

زبان مردم روستای کندوان چیست؟

زبان مردم روستای کندوان چیست؟

اهالی پاک‌دل و مهمان‌نواز روستای کندوان تبریز از ایل تبار ترک و آذری در ایران هستند. اهالی روستا به زبان شیرین ترکی آذربایجانی سخن می‌گویند و از آداب و رسوم این خطه از خاک ایران پیروی می‌کنند. اینجا بیش از ۸۰۰ نفر جمعیت دارد؛ خوشبختانه اهالی روستا هنوز اصالت خود را از لحاظ شیوه زندگی، زبان محلی و آداب و رسوم از دست نداده‌اند و مثل گذشته همچنان بر آن پایبند هستند.

مجموعه تاریخی حسن پادشاه تبریز
ادامه مطلب

آداب و رسوم مردم کندوان

آداب و رسوم مردم کندوان

اهالی روستای کندوان به مناسبت‌ها و مراسمات خاص بسیار اهمیت می‌دهند؛ مخصوصا عید باستانی نوروز که برای آنها از جایگاه خاصی برخوردار است. اهالی در عروسی‌ها نوای آذری می‌نوازند و به شادی و پایکوپی می‌پردازند. از دیگر مراسمات جالب و دیدنی آنها مراسم رمه گردانی است که در اولین پنجشنبه‌ی پاییز هر سال توسط اهالی روستا برگزار می‌شود و تماشای آن جالب و دیدنی است.

سوغات روستای کندوان تبریز چیست؟

سوغات روستای کندوان

از لذت‌بخش‌ترین کارهای دنیا سوغاتی بردن و سوغاتی گرفتن است. رسم قشنگ مردم ایران‌زمین که با این کار، به یاد هم بودن و ارزشمند بودن انسان‌ها را نشان می‌دهند. اگر در ذهن شما هم این سؤال که سوغات تبریز چیست؟ به وجود آمده باید بگوییم که خیالتان راحت، از کندوان تبریز دست خالی برنمی‌گردید؛ از خوردنی‌های مدهوش کننده تا صنایع دستی هنرمندانه سبد شما را پر می‌کند.

عسل کندوان در تبریز بین گردشگران معروف است و طرفداران بسیاری دارد که پیشنهاد می‌کنیم حتما یک شیشه از آن با خودتان ببرید. غیر از آن  غذاهای سنتی و محلی تبریز یا خوراکی‌های دیگری مثل گردو، شیره انگور، بادام، لبنیات تازه، گیاهان دارویی، خشکبار، زردآلو، آلبالو و… را می‌توانید به سوغات ببرید.

در کندوان تبریز صنایع دستی مثل کارهای منبت چوب، گلیم، جاجیم، معرق و کنده‌کاری چوب، روسری کلافه‌ای و… تولید می شود که با خرید آن‌ها هم به اقتصاد اینجا کمک می‌کنید و هم سوغاتی با ارزش و ماندگار به همراه می‌برید.

بازار کندوان تبریز

برای خرید سوغات و آشنایی بیشتر با آداب و رسوم مردم این دیار، بازار گردی و گشت و گذار در کوچه و گذرهای این روستا بهترین فرصت است. بازار کندوان تبریز با محصولاتی خوراکی و صنایع دستی زیبا، بین گردشگران این روستا محبوبیت بالایی دارد و به جاذبه‌ای توریستی می‌ماند.

عکس روستای کندوان تبریز

از کندوان صحبت کردیم و آن را وصف نمودیم، اگر هنوز مشتاق هستید تا این روستا را ببینید بعد از دیدن عکس روستای کندوان تبریز اشتیاقتان بیشتر خواهد شد.

عکس روستای کندوان تبریز

فاصله کندوان تا تبریز چقدر است؟

فاصله تبریز تا کندوان زیاد نیست؛ اگر از تبریز راهی روستای کندوان هستید مسیری در حدود ۵۳ کیلومتر پیش روی شماست که با زمانی کمتر از یک ساعت به آن می‌رسید.

از کندوان تا جلفا چند کیلومتر است؟

اگر مقصد بعدی شما برای گردشگری جلفا است باید بدانید مسیر ۱۸۲ کیلومتری پیش رو دارید که با زمانی در حدود ۲ ساعت از کندوان به جلفا می‌رسید.

فاصله کندوان تبریز تا تهران چقدر است؟

کندوان تبریز تا پایتخت تهران مسیری طولانی‌تر دارد که بسیاری ترجیح می‌دهند برای راحتی از هواپیما استفاده کنند. اگر از ماشین شخصی برای رفتن به کندوان تبریز استفاده می‌کنید، ۶۶۳ کیلومتر راه پیش رویتان است.

هزینه ورودی کندوان چقدر است؟

کندوان جاذبه‌ای طبیعی و رایگان است و برای بازدید از آن نیاز به پرداخت هزینه ورودی نیست، اما بنا به نحوه سفر، اقامت و هزینه‌های جانبی دیگری چون سوغات، برای هر شخصی می‌تواند بهای سفر متفاوت باشد.

کلام آخر

کندوان تبریز را ترک می‌کنیم و راهی خانه می‌شویم؛ اما متفاوت بودن، فضای دلنشین، صفای مردم، آرامش روستا، سرسبزی محیط، هوای خوش و رودهای جاری آن را تا همیشه به یاد می‌سپاریم. در این مقاله سعی کردیم شما را با خاص‌ترین روستای صخره‌ای زنده دنیا که در ایران است آشنا کنیم، تا بتوانید در سفر به تبریز با آگاهی کامل از آن بازدید کنید.

5/5 - (2 امتیاز)

این مطلب چقدر برای شما مفید بود؟

برچسب ها :

اشتراک گذاری

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[search_hotel]
  • محبوب ترین ها
  • آخرین مقالات
  • منتخب سردبیر